Tuintips juni

Deze maand is een geschikte maand om de hagen terug te snoeien. Door dit te doen wordt uw haag voller. Door de bovenkant af te toppen, zal de haag meer in de breedte uitlopen. Gebruik voor het snoeien van hagen scherp gereedschap. Anders kneust u de bladeren en zullen deze bruin verkleuren. Populair is de haagbeuk met als botanische naam Carpinus betulus. Hiervan is de bladkleur vanaf de lente maanden heldergroen.

Gazon

Indien u er nog niet aan bent toegekomen, kunt u deze maand uw gazon maaien. Maai het gras tot op 4-4 cm hoogte. Bij hovenier Meijer kunt u uw gazon snel & voordelig laten aanleggen.

Water afvangen

De afgelopen maanden waren ongekend qua regenval. Indien u heeft gemerkt dat het water niet goed wegloopt in uw tuin, kan het raadzaam zijn om drainage aan te laten leggen. Zo voorkomt u schade aan tuinstructuren en planten.

Onkruid

Met mooi weer zal onkruid als paddenstoelen de grond uit schieten. Voor de beste conditie van een tuin is het aan te raden om tijdig onkruid te verwijderen. Gebruik hiervoor alleen chemische middelen als deze biologisch afbreekbaar zijn.

Water geven

Afhankelijk van het weer kan droogte slecht zijn voor kwetsbare planten. Bewater uw tuin wanneer nodig. Doe dit het liefst later op de middag. Dit voorkomt verbranding van planten. Tuintip: maak met uw hand een kuiltje in de grond en voel of deze vochtig genoeg is. Het is beter om de tuin eenmalig meer water te geven, dan telkens kleine beetjes. Anders blijft alleen de oppervlakte nat.

Vaste planten

Deze maand kunt u nog steeds vaste planten verpotten. Vergeet niet bij de aanplanting water te geven. Vergeet ook niet om dode bloemen weg te knippen. Hierdoor groeit een plant beter.

Tuinaanleg plannen

Indien u uw tuin wilt laten aanleggen adviseren wij tijdig een afspraak te maken. Bedenk namelijk dat iedereen wil dat de aanleg van een tuin zo snel mogelijk begint. U bent dus niet de enige en onze agenda voor dit jaar raakt al aardig vol.